Auala e A'oa'o Lau Maile e Ta'oto

O lalo o se tasi o amioga sili ona taua ma aoga e aʻoaʻo ai lau taifau. E fesoasoanitaofi lau maile mai faʻalavelavema uunaia i latou e toafilemu. Ae o le tele o maile e tetee i le oso i luga o le eleele i le mea muamua pe nofo ai iina mo le sili atu ma le sekone. E fa'afefea ona e a'oa'o lau maile e ta'oto i lalo? Faitau i luga mo auala eseese e tolu e toleni ai se lalo faʻapea foʻi ma nisi faʻafitauli faʻafitauli e faʻafaigofie ai le faagasologa.

Uunaia i lalo

I nisi o auala, o le auala pito sili ona faigofie e aʻoaʻo ai amioga o le maileia i latou. O lona uiga e fa'aaoga atogafitipo'o se meataalo e fa'aoso moni ai lau maile i le tulaga po'o le gaioiga e te mana'o ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te uuina se meaʻai i le isu o lau tamai maile ona faʻanofo lea o le meaʻai i se liʻo tutusa ma le eleele, o le a mulimuli i ai lau taifau ma fai sevili. E fa'aali atu i lau maile le mea e te mana'o latou te alu i ai, ae e taua telefa'afefe le maunuise vave e mafai ai ina ia tali atu lau tamai maile i se faailo lima po'o se fa'ailoga tautala nai lo le fa'atali e va'ai le maunu.

Fa'aaoga se maunu o lo'o fiafia lau maile e fa'amautinoa ua naunau e mulimuli i ai. E mafai foi ona e faʻaaogaina akilikie fesoasoani e fa'afeso'ota'i le taimi tonu na faia ai e lau tama'i mea sa'o. O laasaga nei e toleni ai i lalo ma se maunu:

1. Faatasi ai ma lau taifau i se tulaga nofo, uu se meaʻai i lona isu.

2. Aumai le meaai i lalo i le va o vae pito i luma o lau tamai maile. E tatau ona tuutuu i lalo o latou ulu e mulimuli i meaʻai.

3. Fa'aauau le ave'ese o le mea'ai i luga o le eleele ese mai lau tamai maile. O lo'o e faia se foliga "L". A o mulimuli lau tamai maile i le meaʻai, e tatau ona taoto i lalo.

4. O le taimi lava e i ai lau maile i lalo, kiliki ma faʻafetai ona vave tuʻuina atu lea ia i latou le maunu e fai ma o latou taui.

5. A uma ona fai soo, amata ona faaaoga se meaai mai lou isi lima e fai ma taui ina ia le toe ai le maunu.

6. Fa'ai'u, maileia lau maile i se lima gaogao ma taui i se mea'ai mai le isi lima. O lea la ua e a'oa'oina se fa'ailoga lima o lo'o tu'u i lalo lou lima i le eleele.

7. O le taimi lava e tali atu ai lau maile i le faailo o le lima e mafai ona e aʻoaʻoina se faʻailoga tautala e ala i le fai atu "I lalo" se lua ae e te leʻi tuʻuina atu le faʻailoga lima. I se taimi, e tatau ona tali atu lau taifau i le tautala tautala na o ia.

Afai e le'i iloa e lau tamai maile ona nofo i luga o le fa'ailoga, e mafai ona e maileia le pito i lalo mai se tulaga tu. Pe maile muamua se saofai pe ave sa'o i lalo le mea'ai i le va o vae pito i luma a'o tutu. Ae ui i lea, talu ai e sili atu le mamao o lau maile e alu e alu i lalo, atonu e faigofie ona e faʻaogaina le faiga faʻapipiʻi.

Fausia o se Fa'alalo

Fausiao lona uiga o le aoao atu o mea i le laasaga i le taimi. Mo lalo o lona uiga o le aʻoaʻoina o lau tamai maile e tilotilo i le eleele, faʻamau i lalo o latou tulilima i le eleele, ma mulimuli ane taoto i lalo, poʻo le tele o laa pepe e manaʻomia e lau tama. O le togafiti o le setiina o lau taifau mo le manuia. Filifili se la'a muamua e faigofie ona fai e lau tamai maile, ona fa'ateleina lea o la'a ta'itasi e aunoa ma le oso mamao i le faigata. E sili atu le fa'afaigofie nai lo le fa'anoanoa o oe ma lau tamai maile i lou ole vave tele atu.

Amata i le fa'aogaina o se maunu e va'ai lau tamai maile ile eleele. Kiliki ma viia, ona tauia lea o le vaaiga. A uma ona iloa e lau taifau lena mea, faʻaoso o latou ulu i lalo i le eleele aʻo leʻi kiliki ma tauia. Ona sosoo ai lea ma le fesili mo tulilima punou, ma faapena ai lava. Aua e te popole i le mou ese atu o le maunu ma faaopoopo i ai se faailo tautala seia e aoaoina le amio mulimuli.

Pu'eina o se I lalo

Mulimuli ane, e mafaipu'einai lalo e ala i le tauia o lau maile i soʻo se taimi latou te faia ai na o ia. Ia saunia i taimi uma ma se meataalo poʻo se meaʻai i totonu o lau taga ma soʻo se taimi e te vaʻaia ai lau maile o loʻo taoto i lalo, kiliki ma faʻafetai ia i latou. Ona ofoina atu lea ia i latou o se taui ao latou i ai i lalo. A maeʻa ona e puʻeina i lalo, o le a amata ona taoto i lalo lau tama i ou luma ma le faʻamoemoe, ma faʻamoemoe e maua se taui. Ole taimi nei e mafai ona e fa'aopoopoina se fa'ailo lima po'o se fa'ailoga tautala ae e te le'i iloa o le a ta'oto i lalo. O le a aʻoaʻo lau maile e faʻafesoʻotaʻi lau upu poʻo lau taga ma a latou gaioiga ma e le o toe umi ae mafai ona e fesili mo lalo i soo se taimi.

Fautuaga mo toleniga i lalo

E tusa lava pe i ai se filifiliga o metotia faʻaaʻoaʻoga, i lalo e mafai lava ona avea ma se tulaga faigata e ave ai lau taifau i totonu. O fautuaga nei o le a fesoasoani:
•Toleni pe a vaivai lau maile. Aua e te fa'amoemoe e taoto ma le loto i ai lau tamai maile pe a tumu i le malosi. Galue i lenei amio pe a uma asavalipo'o se ta'aloga.

• Aua ne'i fa'amalosi lau maile i lalo. E pei o le faaosoosoina atonu e "fa'aali" lau maile mea e te mana'o ai e ala i le tuleia o ia i le tulaga, e foliga mai o le a iai le fa'afeagai. O le a manaʻo lau taifau e tu atili e tetee atu i le mamafa. Pe e te fa'afefeina fo'i i latou, ma fa'aitiitia ai le manaia o le tulaga nai lo le tauia mo le faia na'o latou.

• Fa'aaoga se maunu e fa'amalosi ai lau maile e tolotolo i lalo o ou vae. Muamua, fai se alalaupapa i ou vae - i luga o le eleele mo tamaʻi pepe laiti ma faʻatasi ma se nofoa mo le lapopoafanau. Ave le maunu mai le isu o lau taifau i le eleele ona toso lea o le maunu i lalo o ou vae. E tatau ona taoto lau tamai maile e alu i le meaai. Tauia i le taimi lava latou te i ai i le tulaga sao.

• Tauia lau tamai maile a'o i ai i lalo.Tulaga o tauie taua aua e fesoasoani e fa'amamafa ma fa'amanino le mea sa'o na fai e lau maile. Afai e te avatu pea i lau tama'i mea'ai pe a toe nofo i luga, e matua tauia lava lou nofo nai lo le taoto. O le mea lena e mafua ai le faʻafitauli o le tulei i luga o loʻo taoto ai lau taifau mo sina taimi aʻo leʻi toe oso i luga. Sauni ma mea'ai ina ia mafai ona e ofoina atu i lau tamai maile a'o taoto pea.

a


Taimi meli: Apr-02-2024