O mea e fai ma mea e le tatau i le aoaoina o lau taifau

O maile e aumaia le tele o le fiafia ma le fiafia io tatou olaga - aee taua tele a'oa'oga leleiia mautinoa o amioga le mana'omia e le tupu ai ni fa'afitauli mo oe ma lau maile.

O aʻoaʻoga faʻavae e taua mo lau taifau e aʻoaʻoina e aofia ai le auala e savali ai i luga o se taʻitaʻi, atinaʻeina o latou manatua, ma le tali atu i tulafono faʻavae e pei o le 'nofo' ma le 'nofo'. O tulafono nei e taua mo le saogalemu o lau fagafao faʻapea foʻi ma le faafaigofieina o lou olaga faʻatasi. I tua atu o nei lesona talafeagai, o le aʻoaʻoina o lau taifau e mafai foi ona atiaʻe i se faiga malie o le fusia ma le fausiaina o mafutaga, lea e mafai ai ona lua aʻoaʻo faʻatasi.

O le fa'atuina o fa'avae i a'oa'oga fa'atatau i taui e mafai ona fesoasoani e fa'amautinoa e fiafia lau maile i a latou toleniga, ma fa'amaumauina amioga lelei.

Toleniga e faavae i tauifa'alagolago i ta'ifau tauia pe a latou faia le amio o lo'o e taumafai e ausia, ma le le amana'ia (ae le fa'asalaina) amioga e le mana'omia. E ese mai isi ituaiga o a'oa'oga e pei o le 'aversion' a'oa'oga, lea e fa'asalaina ai ta'ifau mo ni amioga e le mana'omia, ma e ono fa'apopoleina ai lau ta'ifau.

O aʻoaʻoga faʻavae taui e mafai ai ona e toleniina lau taifau e faʻaaoga ai le faʻamalosia lelei ma galue e tusa ai ma a latou amio masani, ma o le faiga sili ona faʻaletagata ma aoga o aʻoaʻoga maile.

O 'taui' o lo'o fa'aaogaina i a'oa'oga fa'atatau i taui e mafai ona avea o se mea'ai suamalie, o se ta'aloga ma a latou meata'alo lamu e sili ona fiafia i ai, pe na'o se 'tama/teine ​​lelei!' i se leo lelei ma se popo.

O lea la, o le a tonu le foliga o aʻoaʻoga faʻavae taui? O se faʻataʻitaʻiga pe afai o lau maile sa masani ona oso i luga e faʻafeiloaʻi tagata. E foliga mai afai e te taumafai i auala faʻafefe o toleniga, e pei o le tuʻu i luga o lou tulivae pe a oso lau taifau, o le a le mafai ona faʻaalia le amio ma e ono mafua ai ona oso ese lau taifau e aloese mai le tulivae.

I le fa'aaogaina o se metotia fa'aa'oa'oga fa'atatau i taui, e te taula'i atu i le tauia o lau ta'ifau pe a le oso, ma le le amana'iaina o lona oso atoa (e aofia ai ma mata). O lona uiga pe a oso lau maile, e te le amanaiaina o ia, ma faatali seia oo uma ona vae e fa i luga o le eleele e tauia o ia i se meaʻai, poʻo le gauai.

E foliga mai o le a toe oso lau taifau, masalo e itiiti se taumafaiga, ma e tatau ona e tauia pea o ia pe a oʻo uma vae e fa i luga o le eleele. E le o toe umi, ae iloa e lau taifau e le o le osooso e tauia, ae o le tu pe nofo - ma o le a amata ona ofo mai le amio e te manaʻo ai.

Nai lo le faʻasalaina o lau taifau mo le osooso, lea e ono mafua ai le fenumiai ma le atuatuvale ma le ono maua ai se taunuuga lelei, o aʻoaʻoga faʻavae taui e fausia ai se mamanu lelei o amioga e ala i le tauia o gaioiga saʻo mai lau taifau.

Faatasi ai ma le onosaʻi ma taui saʻo, o oe ma lau taifau o loʻo noatia e maua se sootaga matagofie, ma e mafai ona e fiafia i lou taimi faʻatasi.

Afai e iai sau tamai maile fou pe ua e vaetamaina se taifau matua, ae e te le o mautinoa po o fea e amata ai a latou toleniga, o se manatu lelei i taimi uma le sailia o fesoasoani faʻapolofesa ma lesitala i se aʻoga puppy - siaki lau RSPCA i le lotoifale e vaʻai pe a latou fa'atautaia vasega a'oga maile i lou eria.

Afai o lo'o e feagai ma ni amioga e le mana'omia ma lau ta'ifau, sa'ili le fautuaga a se foma'i manu po'o se foma'i amio.

图片1


Taimi meli: Me-17-2024